Reissubloggaajien viimeinen reissu

Errare humanum est!

Moikka! Tällä kertaa postauksen alkuun latinalainen lentävä lause, koska viime viikonloppuna teimme reissun Roomaan ja vierailimme myös Vatikaanissa. Lensimme torstaina Ryanairillä harkkapäivän jälkeen Ciampinon kentälle Roomaan. Kentältä hyppäsimme bussiin ja sitten junaan, joka meni Rooman päärautatieasemalle Terminiin. Hotellimme oli aivan Terminin vieressä. Emme tienneet mitään Rooman alueista, joten otimme vain halvimman aamupalallisen hotellin. Ilmeisesti Terminin alue on hieman huonompaa aluetta ja ulkona näkyikin kaikenmoista vaeltajaa.

Perjantaina suuntasimme katsomaan kuuluisimpia nähtävyyksiä, kuten Colosseum, Forum Romanum ja Palatine vuori. Näiden kiertelyssä menikin tovi jos toinenkin. Sitten suuntasimme Piazza Navonaan syömään hyvät pitsat. Pitsojen jälkeen menimme pyörähtämään shoppailukadulla ja ostimme pipot, sillä 10 asteen sää tuntui todella kolealta. Päivän päätteeksi kävimme vielä katsomassa kuuluisan suihkulähteen Fontana Di Trevin, joka oli näyttävä valaistuna. Turisteja riitti kaikissa nähtävyyksissä näin joulunkin alla. Fontana Di Trevin lähettyvillä oli paljon kivoja istuskelupaikkoja, joten pysähdyimme drinksuille. Tällä välin Stiinan puhelimesta loppui akku ja Veeran Kreikasta ostettu netti toimii vain Kreikassa, joten ei auttanut kun kaivaa paperinen kartta esiin ja koittaa suunnistaa pimeässä kohti hotellia. Se kuitenkin onnistui ihan hyvin kunhan asetimme kartan oikein päin. Hotellille saavuttuamme olimme aivan väsyneet sillä päivän aikana kilometrejä oli kertynyt yli 20.






Lauantaina aamupalan jälkeen suuntasimme maailman pienimpään valtioon eli Vatikaaniin. Ensiksi menimme kiertelemään Vatikaanin museoihin ja puutarhaan. Museoiden jälkeen jonotimme toiseen päänähtävyyten eli Pietarin kirkkoon. Kirkkoon oli ilmainen sisäänpääsy, mutta jono oli todella pitkä, joka kuitenkin meni yllättävän nopeasti. Kirkko oli todellakin jonottamisen arvoinen. Se oli upean näköinen ja varsinkin kattomaalaukset olivat vaikuttavia. Kirkon alakertaan pääsi katsomaan edellisten paavien hautoja. Varsinkin pimeän tullen kirkko ja sen valaistukset olivat upean näköiset.






Roomassa on todella paljon nähtävää ja kahden päivän aikana kerkesimme näkemään vain pintaraapaisun siitä. Sunnuntaina totesimme, että viikonloppu oli onnistunut, mutta olotilasta huomasi, että käveltyä on kyllä tullut paljon.

Maanantaina alkoikin viimeinen viikko harjoittelussa. Olemme vielä neurokirurgisella osastolla uuden fysioterapeuttiohjaajan kanssa. Osasto ja potilaat alkavat jo olemaan aika tuttuja, sillä vaihtuvuus ei ole kovin nopeata. Aika on mennyt todella nopeasti ja olemme kyllä nauttineet vaihtoajastamme. Viimeisestä viikosta otamme vielä kaiken ilon irti!

Tsemppiä kaikille viikkoon!!

Kommentit

  1. Kylläpä paljon ehditte nähdä parissa päivässä. Eikä näköjään latinanopiskelukaan ole mennyt hukkaan:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekasta viikosta selvitty

Kotiinpaluu

Kuulumiset elämästämme