Kuulumiset elämästämme

Charoúmeni méra tou patéra!

Tänään taas uusi harkkaviikko lähti käyntiin uudella aluevaltauksella. Siirryimme teholta alakerran fysioterapiatiloihin. Alakerrassa käy potilaita, jotka asuvat jo kotona tai ovat vielä osastolla sairaalassa. Alakerrassa harjoitteet ovat henkilökohtaisia ja toiminnallisempia. Jokaiselle potilaalle mietitään kuntoutustiimin kanssa henkilökohtaiset tavoitteet ja säännöllisin väliajoin tiimi myös keskustelee potilaiden tilanteista sekä tarpeen tullen muokkaavat heidän tavoitteittaan. Ft-tila on avoin ja siinä on yhteensä viisi hoitopöytää, fysioterapeuteilla ei siis ole omia työtiloja. Asiakkaat ovat yleensä 1-2 tuntia. Ainakin suurinosa potilaista käy fysioterapiassa lähes joka päivä ja hoitojaksot voivat olla hyvinkin pitkiä. Esimerkiksi tänään olimme kolarissa alaraajahalvaantuneen potilaan kanssa, joka on käynyt reilu viisi kuukautta fysioterapiassa. Ohjaajamme kertoi, että monet potilaat eivät ole niin yksiselitteisiä vaan heillä voi olla monia erilaisia haasteita ja aina fysioterapiassa eteneminen ei etene toivotulla tavalla.

Alakerrassa on myös tila, jossa tehdään pelkästään laitehoitoja. Pääasiassa hoidot ovat sähkö- tai ultraäänihoitoja, näimme tilassa myös mm lämpökattilan ja meille uuden shortwave diathermy-laitteen (lyhytaaltodiatermia). Emme vielä tänään nähnyt yhtäkään asiakasta laitehoidossa, mutta yksi opiskelija oli hyvin innokas esittelemään laitteet meille ja kertomaan minkälaisiin vaivoihin niitä yleensä käytetään. Laitehoitotilassa asiakaspaikkoja oli noin seitsemän ja näitä suojaamassa oli verhot.






Sitten muihin aiheisiin

Tänään ajattelimme puhua enemmän yhdestä lempiaiheestamme eli ruoasta. Viikolla pyrimme syömään perusterveellisesti ja kokkaamaan itse. Viikonloppuna olemme aika usein menossa ja silloin syömme monesti ulkona. Olemme huomanneet muutamia eroja ruokakaupoissa verrattuna Suomeen. Hintataso täällä on kaupoissa melko sama kuin Suomessa, mutta ulkona syöminen taas on selvästi halvempaa. Aamupalamme on mennyt aivan uusiksi, sillä emme ole löytäneet kunnon kaurapuuroa tai täysjyväleipää kaupoista, joten olemme joutuneet tyytymään paahtikseen tai riisikakkuihin. Kana ja liha ostetaan yleensä lihatiskiltä ja vakuumipakatut lihatuotteet ovat huomattavasti kalliimpia kuin Suomessa, joten olemme syöneet enemmän kasvispainoitteisesti.

Ulkona syöminen on mukavaa ja palvelu on aina todella hyvää. Joissakin ravintoloissa ei ole ruokalistaa englanniksi, mutta tarjoilijat koittavat parhaansa mukaan kääntää listoja tai he kysyvät mitä haluaisimme ja vievät toivomuksemme suoraa kokille. Meillä on muutama vakkari ruoka-/kahvipaikka kotikadullamme ja nykyään laahustaessamme metrolta kotiin tarjoilijat moikkaavat ja kysyvät kuulumisia, se on oikein mukavaa. Olemme tutustuneet kreikkalaisiin ruokiin ja maistellut mm moussakaa, kreikkalaista salaattia, souvlakia ja gyroksia.

Moussaka

Ensimmäinen iltamme 


Viikonloppumme lähti käyntiin testaamalla Kato Patissian leffa-teatteri. Olimme menossa katsomaan Joker-elokuvaa, mutta se oli juuri lähtenyt ohjelmistosta. Tästä emme kuitenkaan lannistuneet, koska olimme päättäneet mennä leffaan niin mehän menimme. Jokerin tilalla meni sorry, we missed you-elokuva, joten päätimme mennä katsomaan sen. Elokuvan mainos oli kokonaan kreikaksi, joten meillä ei ollut hajuakaan mistä elokuva kertoisi. Teatterin työntekijät eivät osanneet englantia, mutta he pyysivät lähiravintolan tarjoilijaa kääntämään meille elokuvan nimen ja hieman tietoja. Näytöksessä oli meidän lisäksemme viisi muuta katsojaa ja mikä hassua 1,5 tuntia kestäneessä elokuvassa oli tauko. Koska oli melko myöhä, aivomme olivat siirtyneet lepotilaan, joten varmaankin tästä johtuen oli englannin ymmärtäminen tällä kertaa hyvin haastavaa.. Kokemus tämäkin.

Lauantaina menimme aamulla salille hakemaan hyvää virtaa päivään. Salin jälkeen suuntasimme Monastarakiin brunssille vaihtarikamumme kanssa. Brunssi maittoi ja siitä siirryimmekin shoppailemaan, mutta väsyimme kuitenkin ihmisvilinässä melko nopeasti. Lauantaina Ateenassa juostiin maratoni, joten keskustassa oli hirveä hulina. Päätimmekin mennä kahvilaan ja myöhemmin menimme vielä lautapeli-kahvilaan. Siellä pelailimme erilaisia pelejä muutaman tunnin. Sunnuntaina meidän oli tarkoitus mennä ostoskeskukseen, mutta kaikki kaupat olivatkin kiinni, joten menimme vaihtokamullemme ja tutustuimme myös hänen todella mukavaan kämppikseensä. Meillä oli paljon yhteistä ja sovimme mm. sali- ja shoppailutreffit. Veimme heille tulijaisiksi suklaata ja lakuja. Suklaasta he tykkäsivät todella paljon, mutta lakuja he eivät olleet maistaneet aiemmin ja ne olivatkin heistä hyvin oudon makuisia.



Seuraavassa postauksessa taas saarijuttuja, kun torstaina otamme suunnaksi Santorinin. Ihanaa viikonjatkoa kaikille!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekasta viikosta selvitty

Kotiinpaluu