Viikon kuulumiset

Ti kaneis;

Taas on yksi viikko harjoittelua takana ja näillä näkymin tällä viikolla myös osastot vaihtuvat. Osastoilla olemme huomanneet, että apuvälineitä ei juurikaan käytetä ja työergonomiakin on melko puutteellista verrattuna Suomeen. Potilaiden sänkyjen korkeutta ei pysty säätämään, jonka vuoksi mobilisointi ja liikehoidot tehdään huonossa asennossa. Huoneet ovat myöskin melko ahtaita, jonka vuoksi sänkyjä ei pysty siirtäään parempien työasentojen saamiseksi. Stiina sai myös mielenkiintoisen vinkin viime viikolla. Mennessään portaisiin muiden opiskelijoiden kanssa, ohjaava fysioterapeutti kehoitti menemään kuitenkin hissillä. Perusteluna tähän oli, että portaat ovat huonoksi polvinivelille, joka tietenkin hiukan ihmetytti.

Olemme opiskelleet viikon aikana myös kreikkaa muutaman paikallisen kaverin kanssa ja varsinkin sanoja, joita voisimme hyödyntää harjoittelussa. Se helpottaisi potilaiden kanssa kommunikointia, sillä vanhemmat potilaan eivät puhu englantia ollenkaan. Paikalliset arvostavat myös, kun osaa edes vähän perus sanoja heidän kielellään.

Olemme myös huomanneet, että paperiasioiden hoitaminen on täällä melko hankalaa. Olemme viimeiset kolme perjantaita menneet yliopistolle, koska meidän pitäisi vielä allekirjoittaa papereita. Kaikki kerrat ovat olleet kuitenkin turhia, koska koordinaattorilla ei ole ollut papereita hallussaan. Olemme myös kuulleet muilta opiskelijoilta, että asioiden hoitaminen on melko turhauttavaa aina välillä.

Elämä täällä kuitenkin sujuu mallikkaasti. Nautimme hyvistä säistä joita vielä näyttää jatkossakin riittävän. Paikallisten elämänrytmi on hyvin erilainen mihin olemme Suomessa tottuneet. He menevät ulos ja tapaavat arkenakin kavereita todella myöhään. Tämä on tuottanut hieman ongelmia tapaamisaikojen sopimisessa, koska kuitenkin pidämme kunnon yöunia tärkeinä jaksamisen kannalta. Silloin kun muut haluaisivat tavata, me menemme nukkumaan :D, no ei nyt aina. Tapaamisaikoja sovittaessa saa varautua siihen, että kreikkalaiset ovat aina puoli tuntia myöhässä sovitusta ajasta. Tähän alkaa jo tottumaan, että paikalla ei tarvitse olla aivan minuutilleen.

Loppuun vielä kuulumisia saari-retkestämme, jolla olimme viikko sitten. Matkasimme Piraeuksen satamasta Agistry-nimiselle saarelle. Matka veneellä kesti noin tunnin. Saarella löysimme upean rannan, jonne oli hiukan hankala päästä, mutta selviydyimme reitistä kuitenkin. Keli oli aivan täydellinen ja yritimme saada hyvän päivetyksen aikaiseksi. Saarella oli hyvin rauhallista, koska pahin turistikausi on jo ohi. Paikalliset ovat ihmetelleet intoamme ottaa aurinkoa rannoilla tähän aikaan vuodesta, koska heidän mukaansa säät eivät ole enää ollenkaan hyvät rannalle. Meille nämä yli 25 asteen säät ovat kuitenkin rantakelejä. Jatkossa haluaisimme tehdä vielä muutaman saari-reissun.









Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit

  1. Kyllä opettaja on väärässä. Luuliikunta ja portaat on aina paras vaihtoehto, koska hyötyliikunta. Terveisin Moska ja Mymmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Misukkahan tuossa kommentissaan sanoikin jo kaiken oleellisen. Minä valitsen aina portaat. Kävelimme eilen Even kanssa Pispalan portaita. Olimme aivan loppu, mutta huipulla uurastus palkittiin. 😊 Terveisiä Kuja-Eveltä ja tsemppiä loppureissuun!

      Poista
    2. Kiva kuulla teidän omia kokemuksia portaiden käytöstä. Kiitos kommenteista ja tsempeistä. Hyvää syksyn jatkoa teille myös!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekasta viikosta selvitty

Kotiinpaluu

Kuulumiset elämästämme